Magische ochtenden

In de nieuwsbrief van de bibliotheek, uitgebracht vanwege de zoveelste verlenging van de lockdown, las ik dat het reserveren van boeken tijdelijk gratis is. Als echte Nederlander zag ik een koopje liggen en gebruikte deze kans om de boeken die al een tijdje op mijn verlanglijst stonden te reserveren. Eén van die boeken was ‘Miracle morning’ van Hal Elrod. Sinds ik de Tiny Podcast over ‘morning medicine’ luisterde, had ik dit boek op mijn lijstje staan. En nu kreeg ik het, door een samenloop van omstandigheden, in mijn handen.

Ik sluit niet uit dat, als ik het zelf had moeten opzoeken in de bieb, ik het teruggezet had op de plank. Na het lezen van de zéér Amerikaanse intro’s, citaten van geslaagde volgers van de methode en zo meer, weet ik niet of ik het mee naar huis had genomen. Maar nu haalde ik het op aan de deur en bladerde er pas thuis voor het eerst in. Omdat het nu al in huis was, besloot ik het te gaan lezen.

Het resultaat is dat ik nu alweer twee ochtenden de wekker tijdig heb gezet (vrijdag én zaterdag) en bovendien beide ochtenden snel naast mijn bed stond.

Halverwege februari volgde ik bij Hade de cursus ‘Frisse start’ waarvoor ik al een weekje lang elke ochtend bewust (en vroeg) mocht starten. Dat het daarna meteen voorjaarsvakantie was en ik me laafde aan een weekje rust, hielp niet om de vroege ochtenden erin te houden. Maar nu in de herkansing met ‘Miracle morning’.

Ik probeer een ritme te maken waarin ik aandacht besteed aan de zes onderdelen die Hal Elrod in zijn boek beschrijft. Hij noemt ze de life S.A.V.E.R.S, waarbij de letters staan voor Silence (stilte / meditatie), Affirmation (het opschrijven of benoemen van een bekrachtiging voor jezelf), Visualisation (visualiseer voor jezelf een goede dag), Exercise (bewegen), Reading (tijd om wat te lezen) en tot slot Scribing (de kunst van het schrijven).

Vooralsnog ben ik blij met het uurtje waarin ik een aantal dingen doe die ik anders vaak vergeet, oversla, geen tijd geef. Ik ben heel benieuwd hoe dat is als ik een weekje of een maand verder ben.

Ondertussen ben ik benieuwd hoe anderen hun dag starten, of op welk moment anderen aandacht besteden aan de dingen die hierboven als ‘lifesavers’ benoemd worden. Wil je reageren? Graag!

Vergeet ook niet op de linkjes te klikken. Ga kijken bij het aanbod van Hade en luister haar dagelijkse podcast!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s